Playlist van 18/01/2019
Joe Dassin
Les Champs Elysees
00:05
John Travolta
Summer Nights
00:01
Anita Meyer
The Alternative Way
23:46
Anita Meyer
The Alternative Way
23:46
Engelbert Humperdinck
A Man Without Love
23:43
ON AIR
RGR classic hits voor Aarschot, Heist o/d Berg, Leuven, Lier en de zuiderkempen.

Zoek ons op 104.9 FM - 106.8 FM - 107.1 FM - 107.6 FM voor de beste 60's, 70's, 80's hits.

RGR classic hits overal te beluisteren via je ipad, ipod, pc, gsm of laptop.

Klik op LUISTER LIVE of download onze app.Nieuws en weer


  Op de Heizel in Brussel is het 97ste Autosalon geopend. Vandaag voor de pers, morgen mag het grote publiek binnen. 't is een zogenaamd 'klein salon', dus voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto's. Joost Kaesemans van de sectorfederatie Febiac.Er is dit jaar opvallend veel aandacht voor alternatieve vormen van mobiliteit. Want die worden almaar populairder. Daardoor is de autoverkoop vorig jaar quasi gelijk gebleven. Iets meer dan een half miljoen Belgen kochten een auto. Da's maar een halve procent meer dan in 2017. De jaren ervoor was de stijging veel groter.Het Autosalon loopt tot volgende week zondag. Febiac mikt op 400 à 450.000 bezoekers.

  De toelatingsproef voor de opleiding Diergeneeskunde is nu definitief goedgekeurd door de Vlaamse regering. Studenten die dierenarts willen worden, zullen die verplicht moeten afleggen op 1 juli of 31 augustus. Het resultaat is wel niet-bindend. Minister van Onderwijs Hilde Crevits: Nu slaagt bijna een derde van de studenten niet in het eerste jaar.

  Engie Electrabel waarschuwt nu al voor een mogelijk stroomtekort, eind dit jaar. Ze doen dat in een brief aan fedeaal minister van Energie Marghem. Er staan in november en december onderhoudswerken gepland aan de 3 oudste kerncentrales. En die zouden kunnen uitlopen: Volgens Electrabel is het nog te vroeg om nu al in te schatten of er effectief een stroomtekort zal zijn. Maar er moet dus rekening mee gehouden worden.

  Vanmiddag en vanavond wisselen opklaringen en wolken mekaar af. Het blijft droog bij 4 graden. Vannacht gaat het vriezen. Morgen eerst opklaringen, later meer wolken en kans op wat winterse neerslag bij 2 graden. Zondag omgekeerd:  eerst wolken, daarna zon bij opnieuw 2 graden.
©® Oldies Radio RGR 2019