Playlist van 12/12/2018
Joe Dassin
Les Champs Elysees
00:05
John Travolta
Summer Nights
00:01
Anita Meyer
The Alternative Way
23:46
Anita Meyer
The Alternative Way
23:46
Engelbert Humperdinck
A Man Without Love
23:43
ON AIR
RGR classic hits voor Aarschot, Heist o/d Berg, Leuven, Lier en de zuiderkempen.

Zoek ons op 104.9 FM - 106.8 FM - 107.1 FM - 107.6 FM voor de beste 60's, 70's, 80's hits.

RGR classic hits overal te beluisteren via je ipad, ipod, pc, gsm of laptop.

Klik op LUISTER LIVE of download onze app.Nieuws en weer


  De voorziene Mars tegen Marrakech van komend weekend in Brussel, is verboden. Dat hebben Brussels minister-president Vervoort en Brussels burgemeester Close beslist, na een regionale Veiligheidsraad. Ze vrezen voor geweld, terwijl er net ook veel bezoekers naar Brussel komen voor de eindejaarsperiode. Daarom zijn zondag alle manifestaties in Brussel verboden.

  Premier Michel gaat zelf niet het vertrouwen vragen aan het parlement. Dat heeft hij laten verstaan tijdens het debat daar. Onder meer oppositiepartijen s.pa en Groen hadden dat gevraagd. Maar volgens premier Michel kan dat te makkelijk leiden naar vervroegde verkiezingen en dat zou een slechte zaak zijn voor het land, zegt hij. Politoloog Carl Devos: Intussen ligt het debat stil en is de conferentie van voorzitters in de Kamer samengeroepen.

  De staking van de politievakbonden morgen en overmorgen gaat door. Dat zeggen de bonden na overleg met de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Pieter De Crem. Het overleg was wel constructief, maar de bezorgdheden zijn nog altijd dezelfde, zegt vakbondsman Carlo Medo: De vakbonden protesteren onder meer tegen het toenemende geweld tegen de politie en ze eisen een goede uitstapregeling voor de agenten. Vanaf morgenvroeg zullen er onder meer in Brussel, Zeebrugge en Luik stakingspiketten staan. Volgens de bonden zal er geen hinder zijn voor de burger.

  In Frankrijk zijn nu al 720 agenten op zoek naar de vermoedelijke dader van de schietpartij in Straatsburg gisterenavond. 't Gaat om een man van 29, die in Straatsburg geboren is. De politie pakte vandaag 4 mensen op uit de omgeving van de man. Wouter De Boer vanuit Straatsburg: Bij de schietpartij kwamen 2 mensen om, 13 mensen zijn gewond. Eén van hen is hersendood. Het dreigingsniveau in Frankrijk is opgetrokken tot het hoogste niveau.

  De Belgian Cats, onze nationale vrouwenbasketbalploeg, spelen op het EK volgend jaar in een moeilijk groep. Ze zijn uitgeloot tegen Servië, Rusland en Wit-Rusland. Het EK vindt volgend jaar plaats in Servië en Letland.

  Vanavond en vannacht brede opklaringen met kans op aanvriezende mist. Morgen zonnig en koud bij maxima rond 2 graden.
©® Oldies Radio RGR 2018